top of page

Pressmeddelande


Pressmeddelande

Den 4 juni släpper Marcel sin debutskiva ”Dagarnas regi”. Tidigare har Marcel släppt singeln ”Äldre än dig” som bl.a Peter LeMarc spelade på. Singeln finns även med på ”Dagarnas regi” och dessutom i en remix som Gabrielis Kaye från Los Angeles gjort. Tillsammans med skivan kommer en bok där 80 tolkningar av låtarna finns med i form av mat, bröd, foto och konst. Ett helt unikt projekt med lokala kreatörer från Uddevalla. Producent för plattan är Per Hallén som i tätt samarbete med Marcel format soundet och låtarna.

Releasen sker på Musselbaren i Ljungskile där man kan äta en trerätters middag samtidigt som det blir livemusik med akustiska versioner av alla låtar. Maten som serveras är tolkningar från låtarna, så nu kan man få svaret på hur bl.a. låten ”Jag ser att du gråter” smakar. Det är tre sittningar under dagen + efterfest: 14.00, 17.00, 20.00 (Fullbokat), 22.00 Efterfest

Kontakt

ProVolo Media

Tobias T Johansson (Marcel)

tobias@provolo.se

076-145 02 89

Mer information och pressbilder på: www.provolo.se

Mer om projektet

Projektet har växt fram i en lust att göra något mer, att överraska och att göra det som inte är gjort. Frågan "Hur smakar en låt?" är inte ställd, så vitt jag vet. Att översätta något från det auditiva till något annat sinne är inte helt enkelt, men spännande. Alla kreatörer har ställt sen sig frågan, men utifrån deras uttryckssätt och de sinnen som är kopplade till den. Resultatet blir otroligt gott och vackert, på samma gång.

I boken finns det tolkningar från:

 • Teres Johansson (ägare av Hamnbageriet, och tidigare Einars konditori) tolkar med brödrecept

 • Emelie Olson (Chefskock på Musselbaren som från och med i år är med i White Guide) tolkar med mat och dessert

 • Eva-Lee Thörnkvist (Ägare av Café Yerba, som är med i White Guide) tolkar med mat och dessert

 • Christine Larbring (Konstnär) Tolkat med tavlor i olika teknik

 • Tina Axelsson (Konstnär)Tolkat med tavlor/illustrationer

 • Johan Bohlin (Fotograf) Tolkat med foto

 • Fredrik Nilsson (Fotograf) Tolkat med foto/collage

 • Jan Stalfors (Fotograf) Fotograferat all mat och Christines konst)

 • Annika Andersson (Fotat all mat och Christines konst tillsammans med Jan)

 • Jonas Torstensson (Musiker, Fotograf) Fotograferat artistfoto

 • Robert "Rob Nasty” Jonasson (Tatuerare, musiker, grafiker och fotograf) Fotograferat artistfoto

Allt är sammanställt i boken ”Dagarnas regi” där cd:en följer med. Marcel berättar också kort kring varje låt, och all mat och bröd finns det recept på i boken. Alla kreatörer finns mer beskrivna på: http://www.provolo.se/alla-kreatorer/

Alla låtarna:

Dagarnas regi

Äldre än dig

Go parfym

Ställ dig i vinden

En sång om ditt skratt

Ett handskrivet brev

Jag ser att du gråter

Kom på fest

Gå inte hem nu (Live)

Bara du stannar

Äldre än dig (Los Angeles-version)


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page